Bedwantsen bestrijden met hitte

Hittebehandeling om bedwantsen te bestrijden


Wanneer je huis ondanks alle maatregelen ter voorkoming van een bedwantsen invasie, toch geïnfecteerd is geraakt met het ongedierte, kun je nog maar één ding doen: zo snel mogelijk actie ondernemen. Op internet kun je genoeg bedrijven vinden die gespecialiseerd zijn in het vakkundig en op korte termijn verwijderen van alle bedwantsen in je huis. Hoewel er verschillende methodes zijn, is de manier die tegenwoordig het meest gebruikt wordt het bestrijden van de bedwantsen door hitte ook wel entotherm genoemd. Deze methode is zowel veilig voor je gezondheid als voor je spullen.

Effectieve bestrijding binnen 24 uur met Entotherm


Omdat bedwantsen inmiddels resistent zijn geworden tegen een groot aantal chemische bestrijdingsmiddelen is er een nieuwe methode ontwikkeld, die niet alleen veilig maar ook zeer effectief is. Bedrijven die bedwantsen bestrijden door middel van een hittebehandeling garanderen 100% effectiviteit en dat al na één behandeling. Omdat de meeste van deze ongedierte bestrijders een spoedservice hebben en 7 dagen per week bereikbaar zijn, kan je bedwantsen probleem zelfs binnen 24 uur opgelost zijn. Zelf iets gaan uitproberen, middeltjes kopen die je veel geld kosten en geen enkele garantie bieden, of wachten en hopen dat het probleem vanzelf weg gaat, zijn de moeite niet waard.

Wat houdt een hittebehandeling precies in?


Een hittebehandeling ter bestrijding van bedwantsen is een duurzame manier van bestrijden, die inhoudt dat je huis (of in ieder geval de ruimte waar de bedwantsen gesignaleerd zijn) tot een temperatuur van minimaal 55 à 60 graden verwarmd wordt. Bij deze temperatuur kunnen zowel bedwantsen, hun nimfen als hun eitjes niet overleven. Omdat deze methode zo effectief is, durven bedrijven, die deze behandeling uitvoeren 100% resultaat te garanderen. Deze manier van bestrijding vergt echter wel een gedegen voorbereiding en kan alleen door experts worden uitgevoerd. Zelf met een stoomapparaat aan de gang gaan, heeft niet hetzelfde resultaat en kan zelfs schade toebrengen aan je spullen en de ruimte waar ze in staan.

Gedegen voorbereiding voor bestrijding met hitte


Zomaar een slaapkamer of andere ruimte verhitten tot een temperatuur van 60 graden, brengt bepaalde risico’s met zich mee. Er zal dus altijd een gedegen voorbereiding aan vooraf moeten gaan, zodat niet alleen het resultaat, maar ook de veiligheid van mensen en spullen gegarandeerd kan worden. Omdat bedwantsen zich niet alleen in het bed, maar ook in de omliggende inboedel verscholen kunnen houden, zal de hele kamer behandeld moeten worden met alle spullen die er in staan. Spullen verplaatsen, betekent immers dat je ook de bedwantsen en daarmee het probleem kan verplaatsen. Een ervaren vakman zal dus eerst voorbereidingen treffen alvorens de behandeling te beginnen.

E-Book bedwantsen herkennen en bestrijden

Heb jij last van bedwantsen? Daar wil je natuurlijk zo snel mogelijk van af, wij hebben daarom een E-book geschreven met een stappenplan bedwantsen bestrijden. Als je de tips uit het E-book raadpleegt zullen de bedwantsen ook niet terug komen!

Bestel hier je E-Book over Bedwantsen

Het E-Book “Bedwants voorkomen, herkennen en bestrijden”

  • Bedwantsen voorkomen
  • Bedwantsen herkennen
  • Stappenplan bedwantsen bestrijden
  • Prijs: €7,99
Bedwantsen E-Book
Bestel hier je E-Book over Bedwantsen

Het isoleren van de ruimte


Als eerste zal de ruimte geïsoleerd moeten worden. Dit betekent dat de besmette slaapkamer met isolatiezeilen ingepakt zal worden. Daarna wordt de installatie waarmee de kamer verwarmd zal worden, opgezet. Vervolgens worden er her en der sensoren en monitors geïnstalleerd, die het hele proces in de gaten moeten houden. Deze apparaten zullen bijvoorbeeld letten op de temperatuur en de luchtvochtigheid in de ruimte. In sommige gevallen zullen deze sensoren zelfs in besmet hout worden geplaatst. De specialist die de behandeling gaat uitvoeren, kan alles op deze manier goed volgen en eventueel bijsturen waar het nodig is.

De uitvoering van de hittebehandeling


Wanneer alle voorbereidingen zijn getroffen en de ruimte gereed is gemaakt, kan de hittebehandeling uitgevoerd worden. Als eerste zal de temperatuur in de geïsoleerde ruimte stapsgewijs opgevoerd worden. Door de verwarming geleidelijk te laten plaatsvinden, wordt het risico op eventuele schade minimaal. De maximale stijging van de temperatuur, die per uur mag plaatsvinden en de minimale luchtvochtigheid is van tevoren vastgesteld. Via computers houden de uitvoerders dit proces nauwlettend in de gaten. Wanneer het te snel te warm dreigt te worden, schakelt de apparatuur zichzelf uit. Zo is de veiligheid van deze methode altijd gewaarborgd.

Nadat de gewenste maximale temperatuur is bereikt, wordt deze gedurende ten minste één uur op hetzelfde niveau gehouden. Dat geeft de zekerheid dat alle aanwezige bedwantsen (en eventueel ander ongedierte) gedood wordt. Wanneer de behandelingstijd voldoende is, wordt de temperatuur weer langzaam terug gebracht tot de normale waarde. De isolatiezeilen worden dan weer verwijderd en de kamer is schoon, gegarandeerd bedwantsen vrij en weer helemaal klaar voor gebruik.Bedwantsenvrij


Na afloop van een hittebehandeling weet je zeker dat je slaapkamer weer geheel bedwantsenvrij is. De behandeling zal dan ook niet een tweede keer hoeven te worden uitgevoerd. Een probleem dat misschien in eerste instantie onoverkomelijk leek, kan zo in een zeer korte periode effectief en veilig worden opgelost. Daarom is het altijd verstandig om dit soort dingen uit te laten voeren door mensen die er verstand van hebben en de juiste manieren kennen om de bedwantsen efficiënt uit te roeien. Na afloop geven zij vaak ook nog tips hoe je de situatie in de toekomst onder controle kunt houden en een nieuwe bedwantsenplaag kunt voorkomen.

MichelBedwantsen bestrijden met hitte